Tjänster

Sommardäck Helsingborg - Tryggt byte av däck


Du hittar sommardäck i Helsingborg från ledande varumärken hos oss på Däckbytarna.​
Däckbytarna är experter på sommardäck i Helsingborg​ och vi tillhandahåller dem i hög kvalitet samt bra priser i olika modeller och kända märken. När du behöver sommardäck i Helsingborg av högsta kvalité har vi däck för dig, utan att du behöver bli ruinerad. Vi hjälper dig hitta rätt sommardäck i Helsingborg till din bil och hos oss hittar du ett brett sortiment av sommardäck, allt för att du ska köra säkert på vägarna. Vi erbjuder sommardäck i Helsingborg från varumärken som bland annat Nokian och Continental. Vi ger dig råd och tips för att du ska hitta de perfekta sommardäcken i Helsingborg för dig och din bil.

 

Tryggt och säkert med sommardäck i Helsingborg


För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg och säker på vägarna med rätt sommardäck i Helsingborg och därför är det angeläget att välja rätt däck. Om du har du svårt att hitta rätt sommardäck i Helsingborg till din bil, har vi specialister på plats i vår bilverkstad som råder dig till rätt däck. Vi är duktiga samt kunniga och vi vet skillnaden mellan bra och dåliga sommardäck. Vi på Däckbytarna strävar efter att du som kund ska vara nöjd och att du får de sommardäck i Helsingborg, som passar just dig och din bil bäst.


Du kan läsa mer om vår​ däckfirma​ i Helsingborg här.

 

​Lagen om sommardäck


Enligt lag ska man vid sommarväglag ha minst 1.6 millimeters mönsterdjup, men Däckbytarna i Helsingborg rekommenderar att helst ha från 3 mm och uppåt för att vara på den säkra sidan. Ett för litet mönsterdjup på​ sommardäck​ ger en negativ påverkan när man bromsar på blött väglag och på så sätt ökar risken för vattenplaning. Även bromsförmågan försämras, men vi har sommardäck i Helsingborg och är alltid redo att byta ut dina slitna däck mot nya. Man kan enkelt mäta mönsterdjupet med en femkrona och då ska man veta att mellan siffrans övre del och myntets kant är det exakt tre mm. Vi rekommenderar att man mäter där sommardäcket är som mest slitet. Är du osäker så är du alltid välkommen in till oss så hjälper vi dig mäta dina sommardäck i Helsingborg.

 

​Byt sommardäck i Helsingborg i tid


Däckbytarnas bästa råd är att byta ​däcken ​​när våren kommit så du slipper stå i kö och sommardäcken kan bytas snabbare. Något mer man även bör tänka på är att gummiblandningen i sommardäcken slits snabbare än ​vinterdäcken ​och när man väljer sommardäck i Helsingborg är det värt att titta på vilken beräknad livslängd de har. Ibland kan det vara bättre att investera i lite dyrare sommardäck eftersom de håller längre med en bättre kvalitet, vilket gör att de då inte behövs bytas lika ofta. Vi hjälper dig med rådgivning så att du får med dig rätt ​sommardäck i Helsingborg. ​


Beställ tid till däckbyte för sommardäck i Helsingborg


Kom in till oss och välj bland våra sommardäck i Helsingborg eller ring och boka tid till att byta däck!

 

Kontakta oss

Kontakta oss

Ring oss för att beställa tid i dag eller besök oss på:

Landskronavägen 26

252 32 Helsingborg​

 

 042-26 35 00

Tjänster

  • Däckbyte

  • Bilverkstad

  • Fälgbyte

  • Däckjour

Landskronavägen 26, Helsingborg,  252 32

mån - fre: 08:00 - 16:00

lör - sön: stängt

Däck & Bromsbytaren I Helsingborg AB