Tjänster

Sommardäck Helsingborg - Tryggt byte av däck


Du hittar sommardäck från ledande varumärken hos oss på Däckbytarna.​


Däckbytarna är experter på sommardäck och vi tillhandahåller dem i vår bilverkstad i Helsingborg. De prisvärda däcken är av hög kvalitet och finns i olika modeller samt kända varumärken. När du behöver byta däck inför sommaren kan du bara kontakta vår verkstad så ser vi till att boka in en tid för däckbyte. Vi hjälper dig att hitta rätt däck till just din bil. Hos oss hittar du ett brett sortiment av däck, allt för att du ska kunna köra säkert på vägarna. Dessutom erbjuder vi sommardäck från varumärken som bland annat Nokian och Continental. Vi ger dig råd och tips för att du ska hitta de perfekta däcken inför sommaren i Helsingborg.

 

Tryggt och säkert med rätt däck


För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg och säker på vägarna. Detta kan du göra med rätt sommardäck och därför är det viktigt att välja korrekta däck för bilen. Om du har svårt att hitta rätt däck i Helsingborg till din bil, har vi specialister på plats i vår bilverkstad som guida dig Vi är duktiga samt kunniga vilket betyder att vi vet skillnaden mellan bra och dåliga sommardäck. Vårt mål är att se till att du som kund blir nöjd och att du får de däck som passar din bil bäst.


Du kan läsa mer om vår​ däckfirma​ i Helsingborg här.

 

​Lagen om säsongsdäck vid sommar


Enligt lag ska man vid sommarväglag ha minst 1.6 millimeters mönsterdjup, men Däckbytarna i Helsingborg rekommenderar att helst ha från 3 mm och uppåt för att vara på den säkra sidan. Ett för litet mönsterdjup på​ däck​ ger en negativ påverkan när man bromsar på blött väglag och på så sätt ökar risken för vattenplaning. Även bromsförmågan försämras, men vi har sommardäck och är alltid redo att byta ut dina slitna mot nya. Du kan enkelt mäta mönsterdjupet med en femkrona och då ska du veta att mellan siffrans övre del och myntets kant är det exakt tre mm. Vi rekommenderar att du mäter där sommardäcket är som mest slitet. Är du osäker så är du alltid välkommen in till oss så hjälper vi dig mäta dina däck i Helsingborg.

 

​Byt sommardäck i tid

 

Däckbytarnas bästa råd är att byta ​däcken ​​när våren kommit så du slipper stå i kö och därmed kan dina däck bytas ut snabbare. Något mer du bör tänka på är att gummiblandningen i sommardäcken slits snabbare än ​vinterdäcken ​och när du väljer däck är det värt att titta på vilken beräknad livslängd de har. Ibland kan det vara bättre att investera i lite dyrare däck eftersom de håller längre med en bättre kvalitet. Det i sin tur gör att de då inte behövs bytas lika ofta. Vi hjälper dig med rådgivning så att du får med dig rätt ​däck inför sommaren.

 

Beställ tid till däckbyte för sommardäck i Helsingborg!

 

Kontakta oss

Kontakta oss

Ring oss för att beställa tid i dag eller besök oss på:

Landskronavägen 26

252 32 Helsingborg​

 

 042-26 35 00

Tjänster

  • Däckbyte

  • Bilverkstad

  • Fälgbyte

  • Däckjour

Landskronavägen 26, Helsingborg, 

 252 32 Skåne

Öppettider

mån - tor: 07:00 - 17:00

fre: 07:00 - 16:30

lör - sön: stängt

Våren 15 mars - 15 maj

mån - tor: 07:00 - 18:00

fre: 07:00 - 17:00

lör: 09:00 - 14:00

sön: Stängt

Hösten 15 okt - 15 dec

mån - tor: 07:00 - 18:00

fre: 07:00 - 17:00

lör: 09:00 - 14:00

sön: Stängt

Däck & Bromsbytaren I Helsingborg AB