Vinterdäck Helsingborg - Vi byter dina däck

Här hittar du däck inför vintern från ledande varumärken och vi hjälper dig hitta de däck du vill ha.

I vår bilverkstad hittar du däck inför vintern från ledande varumärken och vi hjälper dig gärna att hitta de däck du vill ha.

​Vi på Däckbytarna har alltid​ privärda vinterdäck i Helsingborg​ av högsta kvalitet från många olika kända varumärken. Vi hjälper dig att byta till dina vinterdäck så du kan köra försiktigt i vinter. Om du behöver hjälp med att hitta rätt däck till din bil har vi experter på plats som råder dig till rätt däck inför vintern. Däckbytarna i Helsingborg är alltid uppdaterade på de senaste nyheterna. Vi besitter kompetens för att veta skillnaden mellan bra och dåliga däck samt varför det är viktigt att välja korrekt. Med andra ord har vi kunskapen kring vilka vinterdäck som är säkrast vid olika vinterväglag. Dessutom råder vi dig till de däck som passar ditt fordon bäst. För oss handlar det om att du som kund ska vara nöjd och få de bästa vinterdäcken till din bil.

Läs även mer om vår​ däckfirma.

 

​Lagen om vinterdäck


Från den 1 december – 31 ​mars är det enligt lag ett krav på vinterdäck om väglaget kräver det. Enligt Transportstyrelsen anses vinterväglag råda om det finns snö, is snömodd eller frost på någon del av vägbanan. För att ett par däck ska räknas som vinterdäck måste de vara särskilt framtagna för just det ändamålet. Det vill säga att de kan användas under vinterhalvåret. Däcken klassificeras genom att de har en djupare mönstring eller dubbar tillsammans med en unik gummiblandning. Blandningen ger vinterdäcken dess unika egenskaper. Däcken ska vara märkta med M och S kombinationer för att räknas som godkända.

 

​Så vet du när du ska byta däcken


Det är viktigt med rätt mönsterdjup och ribbor på dina vinterdäck Allt för en säkrare körupplevelse på vägarna. Minsta mönsterdjup som lagen kräver på vinterdäck är 3mm, men vi på Däckbytarna rekommenderar 5mm för ett bättre grepp på isiga och blöta vägar. Ett tips på hur du enkelt kan mäta mönsterdjupet på är med en femkrona. Mellan siffrans övre del och kronans kant är det exakt 3mm. Vi rekommenderar även att du mäter där däcket är som mest slitet. Skulle du ha några frågor eller funderingar kring vinterdäck kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig.

 

​Byt däck i Helsingborg i tid


Vårt bästa råd är att byta​ däcken ​​innan första frosten. Då slipper du stå i kö och dina ​vinterdäck kan bytas ut snabbare.


Beställ tid för däckbyte


Du är varmt välkommen in till oss för att välja bland våra vinterdäck. Om du behöver få dina däck utbytta kan du alltid boka tid för detta genom att ringa till vår verkstad. Det kan också tilläggas att vi har sommardäck på vårt lager.

 

Kontakta oss

Kontakta oss

Ring oss för att beställa tid i dag eller besök oss på:

Landskronavägen 26

252 32 Helsingborg​

 

 042-26 35 00

Tjänster

  • Däckbyte

  • Bilverkstad

  • Fälgbyte

  • Däckjour