Vinterdäck Helsingborg - Vi byter dina däck

Här hittar du däck inför vintern från ledande varumärken och vi hjälper dig hitta de däck du vill ha.


​Vi på Däckbytarna har alltid​ vinterdäck i Helsingborg​ till bra priser och av högsta kvalitet från många kända varumärken. Kör försiktigt i vinter. Vi hjälper dig att byta till dina vinterdäck. Behöver du hjälp med att hitta rätt däck till din bil har vi experter på plats som råder dig till rätt däck inför vintern som passar just ditt fordon. Däckbytarna i Helsingborg är alltid uppdaterade på de senast nyheterna och vi vet skillnaden mellan bra och dåliga däck och varför det är viktigt att välja korrekt. Vi vet vilka vinterdäck som är säkras vid olika vinterväglag och råder dig till de däck som passar bäst. För oss handlar det om att du som kund ska vara nöjd och få bäst vinterdäck i Helsingborg för det som passar just dig.  

Läs även mer om vår​ däckfirma.

 

​Lagen om vinterdäck


Från den 1 december – 31 ​mars är det enligt lag ett krav på vinterdäck om väglaget kräver det. Enligt Transportstyrelsen anses vinterväglag råda om det finns snö, is snömodd eller frost på någon del av vägbanan. För att ett par däck ska räknas som vinterdäck måste de vara särskilt framtagna för just det ändamålet, det vill säga att kunna användas under vinterhalvåret. Man vet att de kan räknas som vinterdäck när de har en djupare mönstring, eller dubbar, tillsammans med en unik gummiblandning som ger vinterdäcken dess unika egenskaper. Däcken ska vara märkta med M och S kombinationer för att räknas som godkända.

 

​Så vet du när du ska byta däcken


Det är viktigt med rätt mönsterdjup och ribbor på dina vinterdäck, vilket ger en säkrare körupplevelse och vi kan hjälpa dig med rätt däck. Minsta mönsterdjup som lagen kräver på vinterdäck är 3mm, men vi på Däckbytarna rekommenderar 5mm för ett bättre grepp på isiga och blöta vägar. Ett tips på hur du enkelt kan mäta mönsterdjupet på är med en femkrona. Mellan siffrans övre del och kronans kant är det exakt 3mm och vi rekommenderar att man mäter där däcket är som mest slitet. Vi hjälper dig att byta till rätt däck inför vintern.

 

​Byt däck i Helsingborg i tid


Däckbytarnas bästa råd är att byta​ däcken ​​innan första frosten för då slipper du stå i kö och dina ​vinterdäck i Helsingborg kan bytas snabbare.


Beställ tid för däckbyte


Kom in till oss och välj bland våra vinterdäck i Helsingborg eller ring och boka tid till att byta däck

Vi har även sommardäck på vårt lager.

 

Kontakta oss

Kontakta oss

Ring oss för att beställa tid i dag eller besök oss på:

Landskronavägen 26

252 32 Helsingborg​

 

 042-26 35 00

Tjänster

  • Däckbyte

  • Bilverkstad

  • Fälgbyte

  • Däckjour

Landskronavägen 26, Helsingborg,  252 32

mån - fre: 08:00 - 16:00

lör - sön: stängt

Däck & Bromsbytaren I Helsingborg AB